Op vakantie in de Hoge Veluwe

Dat Nederland in veel opzichten een prachtig land is om in te wonen, zijn de meesten onder ons zich wel van bewust. Onze gezondheidszorg, ons onderwijs en ons sociale vangnet: ze behoren tot de beste van de wereld. Waar ons kleine kikkerlandje niet meteen om bekend staat, is om diverse landschappen of bijzondere natuurgebieden. Toch moeten we onszelf ook op dit gebied niet onderschatten. Nederland heeft niet veel natuur, maar de natuur die we hebben is van hoge kwaliteit. Het fraaiste voorbeeld hiervan is naar mijn visie de Hoge Veluwe. In deze blog lees je waarom!

De veelzijdige natuur van de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe staat bekend om zijn veelzijdige natuur. Deze veelzijdigheid is de laatste tijd alleen nog maar groter geworden, aangezien er twee ecoducten bij zijn gekomen. Deze bieden de mogelijkheid aan dieren om zich veilig door het hele gebied van de Hoge Veluwe te bewegen. Dit komt de biodiversiteit ten goede. Zo kan de terugkeer van de wolf niet losgezien worden van de investering in dergelijke infrastructuur. Vooralsnog maakt de wolf geen deel uit van de Big Five van de Hoge Veluwe (al verandert dat misschien nog wel in de toekomst). Momenteel bestaat deze Veluwse Big Five uit het edelhert, het damhert, de ree, het wild zwijn en de moeflon. Daarnaast zijn er ook verregaande plannen om de Schotse Hooglander hier als zesde karakteristieke dier aan toe te voegen. De Hoge Veluwe vormt een bruisend natuurgebied dat constant in beweging is!

Genieten in een vakantiepark in de natuur

Om te genieten in de natuur, hoef je dan ook niet naar verre oorden. De Hoge Veluwe voorziet in alle behoeften van de natuurliefhebber. Zo is het mogelijk om met een boswachter op pad te gaan en zo in levende lijve te komen staan met de Big Five. Ook kun je een van de witte fietsen huren om de veertig kilometer aan fietspaden te ontdekken. Wie even genoeg heeft van de natuur, kan zijn culturele dorst lessen in het Kroller-Moller Museum of door het Jachthuis Sint Hubertus te bezoeken. Als uitvalsbasis is een veluwe vakantiepark een ideale optie. Op de website van Voordeeluitjes staan aanbiedingen voor alle verschillende behoeften die je kunt hebben op het gebied van vakantieparken. Voor gezinnen met kinderen zijn er vakantieparken met alles erop en eraan, zoals een zwembad en sport- en speelfaciliteiten. Voor wie wat meer op zijn rust gesteld is, zijn er parken met prive-chalets en wellness-faciliteiten. Zo heeft niet alleen onze gezondheidszorg of ons onderwijs, maar ook de Hoge Veluwe als natuurgebied een internationale allure!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *