Tips voor ouders die op vakantie willen

Het vakantieseizoen staat voor de deur en als u een ouder bent, weet u dat de vakantie zowel vreugde als uitdagingen kan brengen. Voor jonge kinderen zijn de vakanties spannend, maar ook een beetje overweldigend. Met alle nieuwe ervaringen, nieuwe mensen en onverwachte gebeurtenissen is hun gedrag soms ook een beetje onverwacht. Na jarenlange familiebijeenkomsten, grote diners en uitstapjes met jonge kinderen

Een debriefing

Het klinkt misschien alsof je deel uitmaakt van een elite luchtmachtsquadron, maar dit is eigenlijk gewoon een mooie manier om te zeggen: stel duidelijke verwachtingen. Dit hoeven niet alle regels en voorschriften te zijn (hoewel ik er meestal enkele opneem), maar het idee is om een ​​paar minuten rust te hebben voor het grote vakantie-evenement om met je kinderen te gaan zitten. Tijdens deze sit-down kun je uitleggen wat er gaat gebeuren op dit evenement, de tijdlijn (dat wil zeggen, wanneer openen we cadeautjes!), Wie er zullen zijn, etc. Kinderen zijn dol op routine en het helpt hen te weten wanneer er iets groots is. gebeurt dat buiten de normale routine valt. Dit helpt ook om eventuele regels vooraf te verduidelijken, zodat er geen verwarring is over de verwachtingen.

Heb een codewoord

Nogmaals, dit klinkt alsof je je voorbereidt op een missie (en dat is ook zo), maar het is heel eenvoudig. Een lezer gaf me eigenlijk deze geweldige vakantietip voor ouders: stel een codewoord in dat kinderen met je kunnen gebruiken op grote bijeenkomsten als ze overweldigd raken, een badkamer moeten vinden, een pauze nodig hebben, enz. ga gewoon naar je toe en gebruik het codewoord. Dit is handig omdat sommige kinderen zich niet willen schamen om hun probleem uit te leggen in het bijzijn van andere volwassenen. Op deze manier kunnen ze uiten dat ze een behoefte hebben en kun je reageren, zonder grote scène of schaamte. Goed idee!

Ga lekker met elkaar naar een vakantiehuisje met jacuzzi en dan komt het vast allemaal goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *